Jeugdtrauma’s, je zult er maar mee rond blijven lopen…..online emdr helpt

6 oktober 2022 | EMDR

jeugdtrauma emdr

Als je veel nare dingen hebt meegemaakt vanaf je jonge jeugdjaren en daar altijd alleen mee te dealen hebt gehad dan kun je in een negatief interactiepatroon terecht gekomen zijn en een laag zelfbeeld ontwikkeld hebben. Dit overkwam een Nederlandse vrouw in Azië woonachtig. Een lange psychotherapie en Online EMDR hielp haar weer op de rit en in de verwerking van alle nare gebeurtenissen. Lees hier hoe zij dat ervaren heeft!

Online EMDR bij jeugdtrauma’s

Met welke klachten nam je contact op met InSight4U? Waar had je hulp bij nodig?

Ik wilde graag meer ontspannen kunnen leven, de vele nare en traumatische ervaringen uit mijn verleden verwerken en een plekje leren geven. Verder wil ik leren om meer vanuit mijn gevoel te leven om daarmee o.a. het vertrouwen en de intimiteit in de relatie met mijn man te herstellen.

Wat is er sinds de start van je online behandeling veranderd? Hoe is dat proces verlopen?

Het is een lang traject met vallen en opstaan. Het begon met Online EMDR, waarin ik direct een aantal moeilijke situaties uit het verleden onder ogen kon komen en emoties kon opruimen.
Daarna heb ik samen met Marjon de problemen, die ik in mijn dagelijks leven meemaakte, aan kunnen pakken. Het begrip en de goede begeleiding, die Marjon mij gaf, hebben me gesterkt om moeilijke situaties anders aan te pakken en te oefenen met ander gedrag. Vervolgens hebben de laatste EMDR-sessies veel opgeruimd, waardoor ik nu vrijer kan leven. Ik ben beter in staat om te luisteren en de dingen meer in het hier en nu te beleven. Oude angstgevoelens dringen zich niet meer op. Ook ben ik meer gaan inzien en invoelen wat goed voor mij is en wat niet. Ben in staat om te bouwen aan het vertrouwen tussen mij en mijn man. Verder heb ik veel dingen los moeten laten die naar stress leiden: perfectie, sterk zijn, altijd klaar staan voor anderen etc. Daar worstel ik nog steeds mee. Heb nu soms al wel het gevoel dat ik een andere dimensie leef, waar gevoel belangrijker is dan prestatie, waar het niet gaat om wat er gebeurt maar wat voor gevoel het oproept bij mij en bij de ander.

Wat in de behandeling heeft je het meest geholpen om deze verandering te
bereiken? En hoe heb je de Online EMDR ervaren?

De manier waarop Marjon mij begeleid heeft. Haar rustige, open houding. Vol begrip. Vaardig in het ondersteunen bij mijn ontwikkeling, bij het onder ogen zien en oplossen van mijn problemen.
Ook de drie-gesprekken met mijn man erbij waren zeer waardevol. Hij kon op die manier ook zijn ervaringen delen en we konden meer begrip naar elkaar toe ontwikkelen. Marjon ging op een constructieve, niet veroordelende manier met onze beider meningen en zienswijzen om.
Online EMDR heb ik ervaren als een herbeleving van moeilijke situaties waarin ik begeleid werd in het ervaren van oude emoties en het oplossen van problemen die ik in die situaties heb ondervonden.
Na de EMDR voelde ik me moe, maar daarna ook lichter. Alsof er zware emoties waren opgeruimd.

Hoe kun je deze verandering het best vasthouden? Hoe zou je een terugval herkennen bij jezelf/jullie en heb je een idee wat je dan kunt doen?

Praten met mijn partner over leuke en minder leuke gevoelens. Vertrouwen en intimiteit tussen hem en mij weer opbouwen. Vooral wanneer ik voel dat het niet goed gaat, praten. Terugval zou ik kunnen herkennen wanneer ik me weer in mijn ivoren toren terug ga trekken. Wanneer ik dingen niet meer bespreekbaar maak, lichamelijke stress voel (maag) en mijn man niet langer aanvoelt als partner.

Kun je in enkele zinnen samenvatten hoe je de behandeling, praktijk en/of behandelaar hebt ervaren?

Ik voelde me erg gesteund door Marjon. Haar open, rustige houding gaf me veel vertrouwen. Ook het feit dat ze erg ervaren en over verschillende technieken beschikt, gaf me het gevoel dat ik in de therapie niet in een keurslijf werd gedwongen, maar dat ze echt begreep waar ik mee bezig was en wat ik nodig had.
Het was fijn om mijn eigen taal te kunnen spreken en ook met iemand die mijn
achtergrond en cultuur kon begrijpen. Ik had nooit gedacht dat online therapie zo effectief kon zijn.

Loop jij hier ook tegenaan?

Of heb jij ook iets naars meegemaakt en laat het je maar niet los? Mail nu en maak een afspraak. Je kunt altijd starten met een kennismakingsgesprek, gratis en vrijblijvend! Er is geen wachtlijst.
Dus bij InSight4U wordt met Online EMDR een trauma goed aangepakt. Dit gebeurd door een Nederlandse online psycholoog compleet online via videobellen. Ben je kind of ben je volwassene? Bij InSight4U kun je terecht voor je Trauma behandeling met Online EMDR.

Wil je nu weleens echt van je problemen af zodat er eindelijk rust komt? Omdat er geen wachtlijst is, kun je gelijk beginnen. Neem contact op met Marjon Peters via info@insight4u.nl of vul het aanmeldformulier in.

Geschreven door Marjon Peters

GZ-psycholoog & psychotherapeut K&J/ volwassenen. EMDR Europe practitioner en cognitief gedragstherapeut.

Lees ook deze blogs

Waar kan ik jou mee helpen?

EMDR online

Geschikt voor de behandeling van trauma's.

Cognitieve gedragstherapie online

Geschikt voor de behandeling van negatieve gedachten.

Schematherapie online

Geschikt voor het behandelen van hardnekkige patronen.

Supervisie online

Voor psychologen i.o. tot CGt, GZ, PT, KP.