EMDR Online bij trauma bosbrand Portugal

6 oktober 2022 | EMDR

trauma bosbrand portugal

After-InSight4U-Treatment>traumatische ervaring bosbranden Portugal

In het najaar van 2017 hebben in Portugal vele bosbranden plaatsgevonden. Dat waren hele heftige gebeurtenissen die angst en verdriet met zich meebrachten. Zo overkwam ook mw. U. (63 jaar, Portugal). Ze nam contact op omdat ze klachten had van overspannen zijn en voortdurende stress. Flashbacks, weinig plezier zorgden ervoor dat we met EMDR Online aan de slag gingen! Lees hier hoe dat gegaan is. Wil je meteen aan de slag? Mail met info@insight4u.nl.

Klachten waarvoor je in behandeling kwam bij InSight4U? Waar had je hulp bij nodig?

We zijn woonachtig in Portugal en daar hebben we in oktober 2017 twee keer bosbrand gehad. Toen zijn we twee keer uit ons huis gevlucht. De tweede keer hebben we zelfs overnacht in onze auto in een dichtstbijzijnde plaats. We waren omsloten door een enorme brand waarbij 42 mensen zijn omgekomen. Als gevolg hiervan had ik last van slapeloosheid, buikpijn, misselijkheid, hartkloppingen en geen eetlust.

Wat is er sinds de start van je online behandeling veranderd? En hoe is dat proces verlopen?

Het was fijn om met iemand te praten en je verhaal en klachten kwijt te kunnen.

Goede raad en advies zijn nodig als je er zelf niet uit komt. Het is plezierig ondersteuning te krijgen en de bevestiging dat het akelige gevoel wat je hebt echt wel weer over gaat.

De gesprekken deden me erg goed.

EMDR Online op de traumatische ervaring, wat heeft je het meest geholpen?

In mijn geval heeft de EMDR erg geholpen denk ik. Want er kwamen veel emoties los. Hieruit is gebleken dat ik een traumatische gebeurtenis niet goed had verwerkt.

Hoe kun je deze verandering het best vasthouden? Hoe zou je een terugval herkennen bij jezelf/jullie en heb je een idee wat je dan kunt doen?

Door niet bang te zijn voor de gevoelens die ik had en te bedenken dat als het weer gebeurd het ook weer voorbij gaat. Al hoop ik natuurlijk dat zoiets nooit weer gebeurd.

Je ervaring met de behandeling, praktijk en/of behandelaar?

De behandeling heb ik als zeer prettig ervaren. Omdat Marjon een fijne vrouw is om mee te praten, voelde ik me erg op mijn gemak. En het is een prima optie als je in het buitenland woont en in je moedertaal wilt praten over je mentale problemen en hoe deze met hulp op te lossen zijn.

Face to face is misschien fijner, maar als je die mogelijkheid niet hebt is dit echt een hele goede optie!!

Herken je dit?

Of heb jij ook iets naars meegemaakt en laat het je maar niet los? Mail en maak een afspraak. Je kunt altijd starten met een kennismakingsgesprek, gratis en vrijblijvend!

Bij InSight4U wordt met EMDR Online een trauma goed aangepakt. Dit gebeurd door een Nederlandse online psycholoog compleet online via videobellen. Ben je kind of ben je volwassene? Bij InSight4U kun je terecht voor je Trauma behandeling met EMDR Online.

Wil je nu weleens echt van je problemen af zodat er eindelijk rust komt? Omdat er geen wachtlijst is, kun je gelijk beginnen. Neem nu contact op met Marjon Peters via info@insight4u.nl of vul het aanmeldformulier in.

Geschreven door Marjon Peters

GZ-psycholoog & psychotherapeut K&J/ volwassenen. EMDR Europe practitioner en cognitief gedragstherapeut.

Lees ook deze blogs

Waar kan ik jou mee helpen?

EMDR online

Geschikt voor de behandeling van trauma's.

Cognitieve gedragstherapie online

Geschikt voor de behandeling van negatieve gedachten.

Schematherapie online

Geschikt voor het behandelen van hardnekkige patronen.

Supervisie online

Voor psychologen i.o. tot CGt, GZ, PT, KP.