online psychologie & psychotherapie

InSight4U – Therapie Jeugd

InSight4U biedt online therapie jeugd aan kinderen en jongeren tussen 10 jaar en 18 jaar. Zowel psychologische behandeling (5-10 gesprekken) als psychotherapie (langerdurend) zijn behandelmogelijkheden voor jeugd. Online therapie betekent gesprekken online via videosessies middels Skype. Je bent dus als het ware in je eigen behandelkamer. Online therapie is bewezen effectief. Er zijn geen wachttijden en de praktijk is overdag geopend. Er wordt samen met je naar een passend tijdstip gezocht.

Werkwijze

Worstel je al een tijdje met gevoelens waar je niet goed raad mee weet? Heb je problemen waar je met iemand over praten wil? Ervaar je stress en kom je er met je ouders niet goed uit? De psycholoog kan samen met je zoeken naar een oplossing voor je problemen en kan je helpen beter ermee te leren omgaan. Daarna heb je minder last en loop je weer lekkerder rond. Neem contact op met InSight4U via info@insight4u.nl of laat je ouders mailen. Samen met jou en je ouders wordt gekeken waar je last van hebt (intakefase) en hoe dat het beste met je kan worden aangepakt zodat je geen of minder last heeft van je problemen. Er worden doelen vastgesteld in een behandelcontract. Soms wordt er eerst een psychologisch onderzoek gedaan met vragenlijsten. Zo nodig worden je ouders betrokken in de behandeling. De behandeling duurt zo lang als nodig is maar zo kort als mogelijk. Hoe lang een behandeling duurt is moeilijk vooraf te bepalen maar er wordt wel een inschatting gemaakt.

Behandelmethode

InSight4U werkt tijdens de therapie jeugd met Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en EMDR behandeling binnen de psychologische behandeling of de psychotherapie. Ook cliëntgerichte psychotherapie wordt geboden. Aspecten van mindfulness en oplossingsgerichte therapie kunnen eveneens aan bod komen. De behandelmethode die bij jou en je problemen past wordt gebruikt. Voor video´s over de EMDR behandeling bij jeugd klik hier.

Welke problemen worden behandeld

InSight4U behandeld verschillende problemen met psychologische en psychotherapeutische therapie. Bij behandelingen jeugd kun je hulp krijgen bij problemen als somberheid en lusteloosheid en vermoeidheid. Maar ook als je verdrietig of snel boos bent. In de praktijk kun je behandeling krijgen voor angst, hyperventilatie en stress. Als je last hebt van onzekerheid, moeite met assertiviteit of hele nare ervaringen hebt meegemaakt (trauma) kan je hiermee geholpen worden om het te verwerken. Als je problemen hebt op school of met vrienden, pesten of cyberpesten kunnen gesprekken daarover goed helpen. Ook als je in het buitenland woont en je vrienden mist, kun je behandeling krijgen. En tot slot: er wordt geen medicatie ingezet.

Behandelaar

Marjon Peters is psychotherapeut en gz-psycholoog bij InSight4U. Ik ben gespecialiseerd in online therapie en behandelingen jeugd waarbij ik gebruik maak van CGT en EMDR. Ik ben geregistreerd als cognitief gedragstherapeut bij de VGCT en als EMDR practitioner bij de VEN. Daarbij ben ik GZ-psycholoog K&J (BIG registratie) en psychotherapeut (BIG registratie).

InSight4U is de 1e praktijk die EMDR aanbiedt in de online behandelsetting. Geïnteresseerd? Neem hier contact met me op voor vrijblijvende informatie of een afspraak,  contactformulier / aanmeldformulier.

 

InSight4U | info@insight4u.nl | + 31 647882138