online psychologie & psychotherapie

Online Psychotherapie bij InSight4U

InSight4U biedt online psychotherapie. Het belangrijkste aspect van deze gesprekstherapie is aandacht – respectvol meedenken, meevoelen, vragen stellen en feedback geven. De therapie wordt gegeven door een BIG geregistreerd psychotherapeut. Dit betekent dat deze voldoet aan de kwaliteitseisen die door de overheid zijn vastgesteld.

Wat is online psychotherapie?

Online psychotherapie is een gespreksbehandelmethode voor psychische klachten. Gesprekken tussen de behandelaar en de cliënt(en) staan hier centraal. De behandeling is meestal individueel maar het is ook mogelijk in groepsverband therapie te krijgen, bv in het gezin of in de partnerrelatie.

De psychotherapeut lost geen problemen voor je op, maar helpt gevoelens en emoties te (h)erkennen, te verwerken, accepteren en er anders mee om te gaan. Inzicht krijgen in je patronen/gewoontes en emoties is belangrijk in de therapie. Het doel van psychotherapie is om van je problemen af te komen of ze te verminderen. Daardoor heb je er minder last van. Een werkproces van de behandelaar en cliënt. Voor jou is psychotherapie vaak hard werken en gaat het proces met ups-and-downs. Het vergt moed en zelfinzicht om nare gevoelens te onderzoeken en los te laten. Een geslaagde therapie betekent niet dat je geen enkel probleem meer tegenkomt. Het betekent wel dat je er beter mee om leert gaan.

Om de problemen te verduidelijken gebruiken we in de intakefase vragenlijsten om een diagnose vast te stellen. Daarna volgt een behandelplan met haalbare doelen en start de behandeling.

Vraag nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

 

Wanneer online psychotherapie?

Psychotherapie wordt gegeven als de problemen al langere tijd bestaan (langer dan 6 maanden). Soms zijn ze begonnen in je jeugd en loop je er telkens weer tegenaan. Het kan zijn dat je al eerder in behandeling bent geweest maar dat het onvoldoende of slechts tijdelijk heeft geholpen. Verder zijn problemen die met psychotherapie worden aangepakt vaak aanwezig op verschillende gebieden.

De problemen waarvoor mensen in therapie komen zijn heel verschillend. Depressie klachten, eenzaamheid, angsten, paniek en dwang kunnen behandeld worden met deze vorm van therapie. Ook is psychotherapie eerste keuze bij behandeling van een traumatische ervaring, laag zelfbeeld en identiteitsproblemen. Daarnaast lenen werk- en studieproblemen zich ook goed voor een behandeling met psychotherapie. Kortom psychotherapie kan ingezet worden voor veel psychische problemen.

Online psychotherapie biedt uitkomst als je niet in Nederland woont, maar toch met een Nederlandse psychotherapeut wil praten. Het is een behandelmethode waarbij het contact tussen de psycholoog en cliënt verloopt via Skype en email. Tijdens de online behandeling zit je vertrouwd in je eigen omgeving achter een scherm. Je kunt dus een sessie plannen over de gehele wereld. Ideaal voor expats dus.

Online psychotherapie voor wie?

Deze vorm van therapie werkt zowel bij kinderen, jongeren, volwassenen en partners. Er kan spel- of creatief materiaal worden ingezet naast de gesprekken. De behandelingen zijn zo kort als het kan en langdurig als dat nodig is. Psychotherapie kan wel een jaar of langer duren soms bij ernstige patronen in gedrag en gedachten.

Online psychotherapie vormen

Online psychotherapie is de verzamelnaam voor een aantal erkende reguliere vormen van therapie, wetenschappelijk bewezen. Het hangt af van de problemen die de cliënt ervaart, welke methode wordt gebruikt. Eén van de meest gebruikte methodes is Cognitieve gedragstherapie, waar je experimenteert met nieuw gedrag en je verwachtingen en (onbewuste) ideeën aanpast om anders te denken en je beter te voelen. Bij InSight4U wordt ook online EMDR ingezet om trauma’s te verwerken ( met oogbewegingen). Daarnaast is cliëntgerichte psychotherapie ook een mogelijkheid. Cliëntgerichte therapie is een persoonsgerichte psychotherapie.

Meer informatie over psychotherapie kun je vinden op Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.

Maak een afspraak met online psychotherapeut Marjon Peters

Marjon Peters is psychotherapeut voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ze staat ingeschreven in het BIG register onder nummers 09914911725 en 29914911716. Daarnaast is ze gespecialiseerd in online therapie met gebruik van cognitieve gedragstherapie (VGCT registratie) en EMDR (VEN registratie). Zoals bovenstaand behoort cliëntgerichte psychotherapie ook tot de behandelmogelijkheden.

Het kiezen van een therapeut die bij je past is belangrijk. Je kunt Marjon dan ook altijd mailen met vragen: info@insight4u.nl of contact opnemen via het contactformulier. Heb je interesse in online psychotherapie? Maak een afspraak voor een vrijblijvend, kosteloos kennismakingsgesprek via het: aanmeldformulier.

 

InSight4U | info@insight4u.nl | + 31 647882138