online psychologie & psychotherapie

Online Cognitieve Gedragstherapie bij InSight4U

Cognitieve gedragstherapie kan tegenwoordig ook online. En nee, dat is zeker niet onpersoonlijk. Online behandeling gaat via Skype. Zo kun je middels videosessies in je eigen, veilige omgeving Face to Face met een BIG geregistreerde Nederlandse Skype Psycholoog & Cognitief Gedragstherapeut praten. Fijn als je in het buitenland woont, maar toch in vertrouwen met een Nederlandse psycholoog wilt praten.

Wat is online cognitieve gedragstherapie eigenlijk?

Deze behandeling bestaat uit 2 onderdelen van psychotherapie, ten eerste Cognitieve therapie en ten tweede Gedragstherapie. Het is één van de meest toegepaste behandelvormen in Nederland. Omdat dit een vorm is van therapie die goed onderzocht is, werkt hij ook écht goed. Dus ook jij kunt meteen aan de slag.

Cognitieve gedragstherapie gaat er van uit dat problemen beïnvloed en in stand gehouden worden door iemands gedachten (cognities) en gedrag. Samen met de psycholoog ga je ontdekken hoe de ‘foute’ denkgewoonte is ontstaan zodat je ze kan veranderen. Kortom de online cognitieve gedragstherapie behandeld al je gedrag en gedachten die zorgen dat je problemen blijven bestaan.

De theorie over cognitieve gedragstherapie

Het idee: onze gevoelens en gedrag worden bepaald door hoe we tegen de dingen aankijken die we meemaken. Het zijn dus niet de gebeurtenissen zelf die ons negatieve gevoelens en een bepaald gedragspatroon bezorgen, maar de ‘gekleurde bril’ waardoor wij dingen zien. Door deze negatieve gedachten anders te interpreteren, krijg je een andere kijk op je eigen waarnemingen en gevoelens. Dit is volgens cognitieve gedragstherapie dé manier om negatieve gevoelens te laten verdwijnen en zo je gedrag te veranderen.

De online cognitieve therapie gaat over de manier waarop je denkt en wat je erbij voelt. Dus als je negatief denkt dan voel je je ook rot en kom je niet in actie. Er zijn oefeningen binnen de cognitieve therapie die aan de slag gaan met de negatieve gedachten maar ook met de gevoelens van de cliënt. Samen wordt aan de slag gegaan om die gedachten als het ware te onderzoeken. Met als doel je anders te leren denken.

In de gedragstherapie staat het gedrag van iemand centraal. Hoe je je gedraagt bepaald sterk hoe je je voelt. Stel je gaat uit angst ergens niet naartoe. Dan zal je angst niet verminderen maar verergeren. Tijdens de gedragstherapie kijk je welk gedrag een probleem is en wanneer je daar last van hebt. Vervolgens onderzoek je welk gedrag meer passend is in die situatie.

De combinatie van deze 2 therapievormen is een gouden combinatie. Naast dat je werkt aan je manier van denken en hoe je daar weer over denkt , werk je ook echt aan je manier van doen.

Als je nog meer wilt lezen, kan dat. Kijk snel op de website van Cognitieve Gedragstherapie: Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie

Wanneer doe je cognitieve gedragstherapie?

Uit onderzoek aan de universiteit blijkt dat deze vorm van therapie heel goed werkt. Dat komt omdat er veel structuur geboden wordt. Vandaar dat hij geschikt is voor allerlei problemen. Denk daarbij aan problemen als depressie, angsten, een paniekstoornis of sociale fobie. Maar ook voor een posttraumatische stress-stoornis, dwangproblemen en voor vele andere problematieken is deze behandeling werkzaam.

Cognitieve gedragstherapie, kan dat ook online?

Jazeker, met online cognitieve gedragstherapie wordt je evengoed geholpen als in een fysieke behandelkamer. InSight4U is gespecialiseerd in de online psychotherapie en je krijgt te maken met een Nederlandse online psycholoog. Zo kun je ook in het buitenland behandeld worden in je eigen taal en vanuit je eigen, vertrouwde plek. Of je nu in Europa, Azië, Afrika, Amerika of Australië woont, Marjon Peters staat altijd voor je klaar. Middels videosessies (via Skype) kan iedereen terecht. Binnen deze setting zijn zowel behandeling van allerlei problemen als psychologisch onderzoek mogelijk.

Voor wie is deze online therapievorm geschikt?

Deze behandelvorm werkt goed voor kinderen, jongeren en ook voor volwassenen. Zelfs tijdens partnerrelatietherapie is online cognitieve gedragstherapie goed bruikbaar.

Jouw online cognitieve gedragstherapeut, Marjon Peters

Marjon is cognitief gedragstherapeut. En daarmee is ze lid van de Vereniging Gedragstherapie en Cognitieve Therapie, in Nederland. Natuurlijk maakt ze daarom vaak gebruik van cognitieve gedragstherapie. Daarnaast is ze BIG geregistreerd als GZ-psycholoog en psychotherapeut. Je kunt haar terugvinden in het bigregister.

Het is belangrijk een therapeut en therapievorm te kiezen die bij je past. Zo kun je ook geholpen worden met EMDR therapie. Je kunt Marjon altijd mailen met vragen: info@insight4u.nl of contact opnemen via het contactformulier. Denk je dat online cognitieve gedragstherapie jou kan helpen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend, kosteloos kennismakingsgesprek via het: aanmeldformulier.

Vraag nu een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

InSight4U | info@insight4u.nl | + 31 647882138