Dé online psycholoog & psychotherapeut

InSight4U EMDR Online

EMDR Online therapie bij InSight4U

Wist je dat je EMDR Online therapie ook online kan doen? Super fijn als je in het buitenland zit, maar toch vertrouwd met een Nederlandse psycholoog wilt praten. Een EMDR Online behandeling gaat via Skype. Zo kun je middels videosessies in je eigen, veilige omgeving Face to Face met een BIG geregistreerde Nederlandse Psycholoog & Psychotherapeut praten.

Marjon Peters heeft veel ervaring in het gebruik van EMDR in de online psychologische en psychotherapeutische therapie. Het werkt, net als in de behandelkamer, via oogbewegingen en zo nodig in combinatie met tikjes. Kortom: het is een erg krachtige behandelmethode voor allerlei soorten trauma’s.

Meld je nu aan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wat is EMDR Online therapie precies?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een vrij nieuwe therapievorm uit Amerika en wordt ingezet bij traumaverwerking. Stel je hebt iets naars (trauma) meegemaakt en hebt daar flink last van. Eerst op één vlak, maar later op meerdere vlakken in je leven. Met EMDR Online verdwijnen tijdens jouw sessie je heftige emoties (en daardoor je klachten) die zijn ontstaan als gevolg van je traumatische ervaring. Echt waar, probeer maar!

De online behandeling werkt ongeveer hetzelfde als een normale therapie sessie, alleen zit je hierbij vertrouwd in je eigen omgeving achter een scherm. Therapie online, internettherapie, is een behandelmethode waarbij het contact tussen de psycholoog en cliënt verloopt via Skype en email. Er is sprake van een beveiligde verbinding waardoor je privacy blijft gewaarborgd.

Waar helpt EMDR Online bij?

Het is dé nummer 1 behandeling die helpt bij de verwerking van trauma’s (PTSS). Daarnaast werkt het heel goed bij problemen met je zelfvertrouwen of zelfbeeld, stress, een burnout, angst/paniek of een fobie. De therapeut helpt de cliënt de heftige emoties bij de herinneringen te verwerken met als doel de klachten te laten verminderen of te laten verdwijnen. Met deze wetenschappelijk bewezen therapie kunnen dus een groot aantal psychische problemen behandeld worden.

Hoe werkt een EMDR Online behandeling?

Tijdens een EMDR Online therapie sessie legt de therapeut eerst duidelijk uit wat zij precies gaat doen en hoe het werkt. Vervolgens vraagt zij een specifieke, nare gebeurtenis terug te halen in het geheugen met de daarbij behorende gedachtes, gevoelens en beelden. Samen maak je hier een stilstaand beeld van. Vervolgens wordt het verwerkingsproces opgestart. In de online behandeling krijg je een bewegend object te zien krijgt dat je kunt volgen met je ogen. Er is ook een andere mogelijkheid: je hebt je eigen koptelefoon op en je luistert naar klikjes. Dan vraagt de therapeut je tegelijkertijd aan dezelfde nare ervaring te denken. Doordat de oogbewegingen of klikjes je afleiden, zakken je heftige emoties. Dat betekent dat je je een stuk rustiger voelt na dit proces. Zoals gezegd omdat die nare emoties zijn afgezwakt. En zo wordt die ‘neutrale herinnering’ opgeslagen in je geheugen. Daarna kun je weer verder met je leven zonder dat je telkens wordt lastiggevallen door wat je hebt meegemaakt.

Bekijk de EMDR filmpjes om te zien hoe een therapie sessie gaat.

Voor wie is de EMDR online behandeling geschikt?

EMDR Online is geschikt voor iedereen, ook voor jou! Zowel kinderen (ook hele jonge kinderen) als volwassenen hebben veel baat bij deze behandelvorm. Zelfs binnen de partnerrelatie therapie is EMDR erg effectief. Bovendien werkt de intensieve therapie snel en heeft het een blijvend resultaat.

Voorheen was het lastig om in het buitenland bij een vertrouwde, geregistreerde Nederlandse EMDR therapeut in behandeling te gaan, maar door nieuwe technieken is dit overal te wereld mogelijk. Marjon helpt je graag online vanuit jouw vertrouwde omgeving.

EMDR therapie, kan dat wel online?

InSight4U is de eerste online psycholoog die EMDR Online therapie aanbiedt. Er is speciaal voor InSight4U een EMDR tool ontwikkeld waarmee EMDR aangeboden kan worden. Voorheen kon dit online alleen nog met tikjes, maar door de tool kunnen cliënten met de oogbewegingen behandeld worden. Dit is in lijn met de Nederlandse richtlijnen en erkend door de Vereniging EMDR Nederland.

Cliënten loggen in op InSight4U.nl en krijgen een (random) code. Vervolgens zien ze de tool. Deze wordt bestuurd door de online psycholoog. Alles gaat via Skype waardoor de cliënt in beeld blijft voor de psycholoog. De cliënt kan ook altijd de online psycholoog in het klein onderin in beeld zien.

Wie voert de Online EMDR therapie uit?

Al lange tijd gebruikt Marjon met succes EMDR in de online behandeling voor PTSS. Aangezien ze werkzaam is als je online psycholoog en psychotherapeut, is ze lid van de Vereniging EMDR Nederland en heeft ze daar de opleiding tot EMDR Practitioner Europe doorlopen.

Ze is er voor jou. Overal ter wereld!

Meld je nu aan

Marjon Peters helpt overal ter wereld met EMDR Online therapie

Wacht niet langer, waarom zou je! Soms ben je met 1 tot 3 behandelsessies al een heel eind geholpen. Maar EMDR Online is ook passend in een psychotherapie die langer duurt. Vandaar dat velen gebruik maken van deze behandelvorm. Het is effectief, professioneel en gewoon in je eigen vertrouwde omgeving. Wil je weten wat EMDR Online therapie kost? Bekijk de tarieven.

Het kiezen van een therapeut die bij je past is belangrijk. Je kunt mij dan ook altijd mailen met vragen: info@insight4u.nl of contact opnemen via het contactformulier. Heb je vragen? Maak een afspraak met me voor een vrijblijvend, kosteloos kennismakingsgesprek via het: aanmeldformulier.

InSight4U | info@insight4u.nl | + 31 647882138

EMDR ervaringen

“Bedankt voor de afgelopen tijd. Jouw warmte en open visie hebben mij enorm op weg geholpen. Mijn SKYPE gesprekken met jou voelden altijd aan als een warm bad. Ik heb enkele sessies EMDR ondergaan bij Marjon. Na de behandeling probeerde ik een aantal keren om het beeld weer op te roepen. Tot mijn verbazing wil dat niet meer lukken! Ik heb het verhaal afgesloten, krijg het idee dat nare tijden zijn gewist. Dat zal ik nooit vergeten! De zon is weer gaan schijnen in mijn leven en ik ga er alles aan doen om dit te mogen vasthouden. “
Cliënte (44 jaar) - Nederland
“Ik heb het meest gehad aan de EMDR. Die heeft ervoor gezorgd dat het weer rustig is geworden in mijn hoofd waardoor ik beter slaap. Nu durf ik de dingen weer te doen die ik deed voor die akelige gebeurtenis. Ik ben erg opgelucht hierdoor en weer optimistisch.”
Lars (39 jaar) - Kenia
“‘Begin dit jaar nam ik contact op met Marjon omdat onze 10 jarige zoon slaapproblemen had en heel veel angsten had rond de slaaptijd. Marjon heeft dan bij hem EMDR toegepast en ze heeft ook met hem gesproken over de dagdagelijkse dingen en de zaken op school waar hij het wat moeilijk mee had. En na een paar maanden ging het steeds beter met hem. Vandaag de dag gaat hij terug zelf naar boven naar zijn slaapkamer en kan rustig blijven tot we nog eens boven komen om hem een slaapwelkus te geven. Wij zijn heel erg blij dat hij zich terug goed in zijn vel voelt en terug kan vertrouwen op zichzelf. Ook de skype-versie was voor hem super gezien hij op vreemde plaatsen bij vreemde mensen nogal terughoudend is. Dus voor ons was dit een heel goede manier om hem terug tot zichzelf te brengen.”
Siemen (10 jaar) - België
“Jaren geleden had onze zoon een ongeluk waarna hij EMDR heeft gehad bij Marjon Peters. Nu realiseerde ik me dat dit ongeluk ook op mij veel invloed heeft gehad. Ik had veel last van angstgedachten en paniek. Met Marjon ben ik zorgvuldig en concreet aan de slag gegaan met dit trauma. Na elke sessie was er een stuk van mijn trauma verwerkt. Inmiddels is het traject met Marjon klaar en heb ik veel meer rust en veel minder zorgen aan m’n hoofd. Ik sta versteld van de snelle werking van EMDR en ben erg blij met de deskundigheid van Marjon!
Janneke (40 jaar) - Nederland