online psychologie & psychotherapie

InSight4U – Cliëntgerichte psychotherapie

Wat is cliëntgerichte psychotherapie?

In cliëntgerichte psychotherapie krijg je inzicht in jezelf. Je wordt je bewust van je gedachten maar ook van je gevoelens. Zo kun je je problemen onderzoeken. De psychotherapeut leeft zich in, in je gedachten en gevoelens. De bedenker van deze therapie is Carl R. Rogers. Een veilige sfeer zodat je kan ontwikkelen is heel belangrijk binnen de therapie.

Wanneer cliëntgerichte psychotherapie?

Deze psychotherapie is persoonsgericht. Dus jij staat centraal en niet je probleem. Je kijkt met een loep naar je gevoelens. Waarom heb je ze? En wat vindt je ervan dat je die gevoelens hebt? Je gaat dus op onderzoek uit. Als je altijd dingen met je hoofd oplost dan kan deze therapie goed werken. Zo leer je jezelf beter te begrijpen. De therapeut helpt je hierbij natuurlijk.
Er zijn veel problemen waarvoor deze therapie helpt. Denk aan: onzekerheid, sombere gevoelens, gespannen zijn, slecht slapen en veel piekeren. Maar ook: moeilijk keuzes maken, perfectionisme en negatief zijn naar anderen. Wanneer je steeds ruzie hebt met de ander, moeilijk kunt genieten en alsmaar de controle houdt kun je met deze therapie aan de slag. Tot slot zijn er nog andere dingen waar je tegenaan kunt lopen bij jezelf en waarbij deze vorm van therapie goed kan zijn.

Cliëntgerichte psychotherapie, voor wie?

Een vorm van psychotherapie als deze is zowel geschikt voor kinderen, jongeren als voor volwassenen. Tijdens de therapie wordt er spel- en creatief materiaal ingezet. Hoe lang de therapie duurt hangt af van een aantal dingen. Denk aan hoe lang je er al last van hebt.

Behandelaar Marjon Peters

Marjon Peters doet psychotherapie in een online behandelsetting. In de opleiding tot psychotherapeut wordt er veel tijd besteedt aan de theorie van en het werken met cliëntgerichte psychotherapie. Ik ben BIG geregistreerd als psychotherapeut onder nr. 29914911716.

Heb je interesse? Neem nu contact met me op voor vrijblijvende informatie of een afspraak,  contactformulier / aanmeldformulier.

 

InSight4U | info@insight4u.nl | + 31 647882138